Ponents / Ponentes

Carles Calero

Fotògraf des de 2002 i amb àmplia trajectòria en el món de la fotografia d’arts escèniques, esdeveniments empresarials i actualment, i des de ja fa 4 anys, dedicat a la fotografia nocturna i al Light Painting.

Treballa la fotografia nocturna i el Light Painting de paisatge, de retrat i escenes, així com Photocall utilitzant diverses eines lumíniques, entre elles llanternes i flaixos.

Carles va ser fundador de l’Associació Fotogràfica TERRA de NINGÚ, i director de la seva pàgina web  www.TERRAdeNINGU.com durant més de 5 anys, on habitualment es publicaven fotografies nocturnes i de LightPainting juntament amb articles de Making Of i vídeos de sessions fotogràfiques i Workshops .

Membre de la Light Painting World Alliance (LPWA) des de 2013. Professor de fotografia en diferents centres cívics de Barcelona, com Can Basté i l’Espai F.Català Roca.

www.carlescalero.com

Fotógrafo desde 2002 y con amplia trayectoria en el mundo de la fotografía de artes escénicas, eventos empresariales y actualmente y desde ya hace 4 años dedicado a la fotografía nocturna y al Light Painting.

Trabaja la fotografía nocturna y el Light Painting de paisaje, de retrato y escenas, así como Photocall utilizando varias herramientas lumínicas, entre ellas linternas y flashes.

Carles fue fundador de la Associació Fotogràfica TERRA de NINGÚ, y director de su página web www.TERRAdeNINGU.com durante más de 5 años, donde habitualmente se publicaban fotografías nocturnas y de LightPainting junto con artículos de Making Of y vídeos de sesiones fotográficas y Workshops.

Miembro de la Light Painting World Alliance (LPWA) desde 2013. Profesor de fotografía en diferentes centros cívicos de Barcelona, como Can Basté y el Espai F.Català Roca.

www.carlescalero.com

Patrocina: Vanguard


pedro lopez alegretPedro López Alegret

Biòleg, Universitat de Barcelona

Llibres de fotografia:
La fotografia submarina, editorial De Vecchi, editat en espanyol, francès i italià.
El llibre de la fotografia submarina, Aliança editorial
La fotografia submarina digital amb càmeres rèflex i compactes, editat per mi: e-book

Llibres de fauna marina:
La fauna submarina de la Mediterrània, Edicions Omega
Vida Marina, diaporama Editorial Claret
Corals i taurons, Edicions Martínez Roca

Llibres de tècnica d’immersió:
Immersió, editació pròpia
Manual de submarinisme, Edicions Martínez Roca. Revisió tècnica de l’obra The New Science of Skin and Scuba Diving

Articles en revistes:
Realització de tests de càmeres fotogràfiques i caixes estanques per a fotografia submarina digital a la revista Diving a Fons
Darrer article publicat: Bussejant entre depredadors (bussejant amb el cocodril americà) a El Magazine de La Vanguardia.

Docència:
Professor de l’Escola de Fotografia de Terrassa, durant tres anys, assignatura Fotografia submarina, optativa en tercer curs de carrera
Cursos de fotografia submarina digital en clubs d’immersió i centres de busseig

Fotos poden veure a Fotonatura i Flickr
http://www.fotonatura.org/galerias/18145/
https://www.flickr.com/photos/pedrolopezalegret/

Biólogo, Universitat de Barcelona

Libros de fotografía:
La fotografía submarina, editorial De Vecchi, editado en español, francés e italiano.
El libro de la fotografía submarina, Alianza editorial
La fotografía submarina digital con cámaras réflex y compactas, editado por mí: e-book

Libros de fauna marina:
La fauna submarina del Mar Mediterráneo, Ediciones Omega
Vida Marina, diaporama Editorial Claret
Corales y tiburones, Ediciones Martínez Roca

Libros de técnica de inmersión:
Inmersión, edición propia
Manual de submarinismo, Ediciones Martínez Roca. Revisión técnica de la obra The New Science of Skin and Scuba Diving

Artículos en revistas:
Realización de test de cámaras fotográficas y cajas estancas para fotografía submarina digital en la revista Diving a Fondo
Ultimo artículo publicado: Buceando entre depredadores (buceando con el cocodrilo americano) en El Magazine de La Vanguardia.

Docencia:
Profesor de la Escuela de Fotografía de Tarrasa, durante tres años, asignatura Fotografía submarina, optativa en tercer curso de carrera.
Cursos de fotografía submarina digital en clubs de inmersión y centros de buceo

Fotos publicadas en Fotonatura i Flickr
http://www.fotonatura.org/galerias/18145/
https://www.flickr.com/photos/pedrolopezalegret/

 

Patrocina: AFParets


José Irún

Fotògraf professional amb mes de 30 anys d’experiència… extensa dedicació al món del retrat il·lustrant una gran varietat de portades de discos, revistes, programes de televisió i ràdio.

“Em considero un tot terreny en el món de la fotografia, és a dir intento ser versàtil a nivell fotogràfic, encara que el que més m’agrada és fotografiar persones, modelar amb la llum cossos i rostres “

Actualment treballa per a diverses discogràfiques, televisions, i grans empreses com ara Universal Music, Antena 3, Gest Music Endemol, Racc, Memora, etc…

A més de realitzar workshops i tallers fotogràfics apadrinats per CANON, PROFOTO, i ponències i xerrada teòric / pràctiques a nivell particular per a empreses i institucions.

Fotógrafo profesional con mas de 30 años de experiencia… extensa dedicación al mundo del retrato ilustrando una gran variedad de portadas de discos, revistas, programas de televisión y radio.
“Me considero un todo terreno en el mundo de la fotografía, es decir intento ser versátil a nivel fotográfico, aunque lo que mas me gusta es fotografiar a personas, moldear con la luz cuerpos y rostros.
Actualmente trabaja para varias discográficas, televisiones, y grandes empresas como por ejemplo Universal Music, Antena 3, Gest Music Endemol, Racc, Memora, etc…
Además de realizar workshops y talleres fotográficos apadrinados por CANON, PROFOTO, y ponencias y charla teórico/practicas a nivel particular para empresas e instituciones.

www.joseirun.com

Patrocina: Canon


RogerSanmartiRoger Sanmartí

Tècnic de fauna i fotògraf. Ha treballat en la conservació de diferents espècies com ara la reintroducció del voltor negre a Catalunya. Treballa habitualment en la gestió d’espècies de fauna als Pirineus i altres llocs de Catalunya. Naturalista expert ha col·laborat amb diferents mitjans de comunicació. És assessor de diverses organitzacions locals en temes d’instal·lacions per l’observació d’ocells i fotografia de natura.

Técnico de fauna i fotógrafo. Ha trebajado en la conservación de diferentes especies como la reintroducción del buite negro en Cataluña. Trabaja habitualmente en la gestión de especies de fauna en los Pirineos i otros lugares de Cataluña. Naturalista experto ha colaborado con diferentes medios de comunicación. Es asesor de diversas organizaciones locales en temas de instalaciones para la observación de pájaros y fotografía de naturaleza.

http://www.photo-logistics.com/wp/

Patrocina: Photo-logistics


FotoMiquel Planchart

Especialista en imatge tridimensional des de l’any 1987, Miquel Planchart ha realitzat treballs 3D de diversa índole en format de fotografia, video i cinema tant en l’àmbit nacional com internacional. Director d’estereoscòpia en diverses produccions audiovisulas a la vegada qeu realitzador, ha realitzat treballs en països com Anglaterra, Brasil, Kuwait, Portual, Romania… entre d’altres. Els seus coneixements l’han portat a assessorar diversos dissenys d’equipaments i software específics per a estereoscòpia. Actualment està desenvolupant eines per l’enregistrament d’imatges 3D en el camp de la cirurgia de trauma i odontologia.

Docent en diferents seminaris i tallers portats a terme a l’ESCAC, Ciudad de la Luz, Universitat Abat Oliva, TV de Aragón… entre d’altres.

Especializado en imagen tridimensional desde el año 1987, Miquel Planchart ha realizado trabajos 3D de diversa índole en formato de fotografía, vídeo y cine tanto en el ámbito nacional como internacional. Director de estereoscopia en diversas producciones audiovisuales a la vez que realizador, ha realizado trabajos en países como Inglaterra, Brasil, Kuwait, Portugal, Rumanía… entre otros. Sus conocimientos le han llevado a asesorar varios diseños de equipamientos y software específico para estereoscopía, actualmente está desarrollando herramientas para la grabación de imágenes 3D en el campo de la cirugía de trauma y odontología.

Docente en diferentes seminarios y talleres llevados a cabo en la ESCAC, Ciudad de la Luz, Universidad Abat Oliva, TV de Aragón… entre otros.

www.btxestudi.com

Patrocina: AFP


image001Rafa Irusta

Rafa Irusta va començar el seu camí en el món de la fotografia en l’any 2001 fent les seves primeres fotos amb una càmera compacta. L’any 2004 la seva afició el va portar a prendre-s’ho més seriosament i va donar el salt a les rèflex digitals. A partir d’aquest moment, va decidir viure la fotografia d’una manera molt més intensa i dedicar-se a ella de manera professional, convertint una afició en la seva forma de vida.

Principalment se sent còmode fotografiant paisatges i natura en general i més li apassiona viatjar acompanyat de la seva càmera.

Una de les facetes amb la que més gaudeix és la docència i a través dels tallers de fotografia que imparteix, ofereix als seus alumnes la possibilitat de conèixer les tècniques que utilitza en les seves sessions de camp.

El seu arxiu fotogràfic està representat per diverses agències internacionals, amb imatges llicenciades i publicades a tot el món.

Rafa Irusta és Col·laborador del CPS (Cànon Professional Services) de Cànon Espanya i membre de la Comunitat de Fotògrafs Coloratti de X-Rite que inclou a alguns dels millors fotògrafs professionals del món, la visió, passió i lideratge són reconeguts i valorats per X -Rite.

http://www.rafairusta.com/
http://www.rafairusta.com/blog/

Rafa Irusta empezó su camino en el mundo de la fotografía en el año 2001 haciendo sus primeras fotos con una cámara compacta. En el año 2004 su afición le llevó a tomárselo más en serio y dio el salto a las réflex digitales. A partir de ese momento, decidió vivir la fotografía de una manera mucho más intensa y dedicarse a ella de manera profesional, convirtiendo una afición en su forma de vida.

Principalmente se siente cómodo fotografiando paisajes y naturaleza en general y además le apasiona viajar acompañado de su cámara.

Una de las facetas con la que más disfruta es la docencia y a través de los talleres de fotografía que imparte, ofrece a sus alumnos la posibilidad de conocer las técnicas que utiliza en sus sesiones de campo.

Su archivo fotográfico está representado por varias agencias internacionales, con imágenes licenciadas y publicadas en todo el mundo.

Rafa Irusta es Colaborador del CPS (Canon Professional Services) de Canon España y miembro de la Comunidad de Fotógrafos Coloratti de X-Rite que incluye a algunos de los mejores fotógrafos profesionales del mundo, cuya visión, pasión y liderazgo son reconocidos y valorados por X-Rite.

http://www.rafairusta.com/
http://www.rafairusta.com/blog/

Patrocina: CANON


Pilar SilvestrePilar Silvestre

Va ser el 2007, quan després d’uns anys d’intens treball vaig posar de nou una càmera en la meva vida.

Era començar de nou ja amb que amb la Canon 400D ja no recordava el que havia après de jove.

Després de practicar diverses modalitats em vaig especialitzar en esports, presentant –me a diversos concursos internacionals fotogràfics, aconseguint un primer, segon i tercer premis, això em va servir de trampolí i poder anar acreditada a diversos campionats internacionals d’esports aquàtics, i, en els últims Mundials 2013 a Barcelona.

També he practicat simultàniament la fotografia de carrer i de viatges.

L’any 2012 va caure a les meves mans la primera Fujifilm de la Sèrie X, una X100, que utilitzava per a la fotografia de carrer, fins que un dia em vaig decidir a anar-me amb ella de viatge, els resultats van ser tan satisfactoris per a mi, que a partir de llavors em vaig voler centrar en aquest tipus de càmeres, comprant la X-Pro1 pel tema dels objectius intercanviables.

En aquests moments tan sols fotografio amb equips Fujifilm, considero que satisfan totes les meves necessitats, amb l’avantatge afegit de la portabilitat i la seva excel·lent qualitat.

Treballo amb la Fujifilm X-T1, i amb el Fujinon XF55-200.

Web: http://www.psilvestre.com/Fuji-X-Series

Fue en 2007, cuando después de unos años de intenso trabajo puse de nuevo una cámara en mi vida.

Era comenzar de nuevo pues con la Canon 400D ya no recordaba lo aprendido de joven.

Después de practicar varias modalidades me especialicé en deportes, presentándome a varios concursos internacionales fotográficos, consiguiendo un primer, segundo y tercer premios, ello me sirvió de trampolín y poder ir acreditada a diversos campeonatos internacionales de deportes acuáticos, y, en los últimos Mundiales 2013 en Barcelona.

También he practicado simultáneamente la fotografía de calle y de viajes.

En el año 2012 cayó en mis manos la primera Fujifilm de la Serie X, una X100, que utilizaba para la fotografía de calle, hasta que un día me decidí a irme con ella de viaje, los resultados fueron tan satisfactorios para mí, que a partir de entonces me quise centrar en este tipo de cámaras, comprando la X-Pro1 por el tema de los objetivos intercambiables.

En estos momentos tan solo fotografío con equipos Fujifilm, considero que colman todas mis necesidades, con la ventaja añadida de la portabilidad y su excelente calidad.

Trabajo con la Fujifilm X-T1, y con el Fujinon XF55-200.

Web: http://www.psilvestre.com/Fuji-X-Series

Patrocina: FUJI


ferranizquierdoFerran Izquierdo

Llicenciat en Fotografia i Multimèdia en Westminster University. La seva especialitat és l’àrea de Retrat, tant en editorial com en publicitat. En l’actualitat convina la seva pràctica professional amb el seu càrrec com a Cap del Departament de Fotografia en IDEP BARCELONA. Ha treballat per a agències com Hey Moscow (Grand Bretanya), Wolley Pau (Grand Bretanya), Grey&Trace (Barcelona) o S.C.P.F. (Barcelona) i és co-fundador de la productora Morsa Images.

Licenciado en Fotografía y Multimedia en Westminster University. Su especialidad es el área de Retrato, tanto en editorial como en publicidad. En la actualidad combina su práctica profesional con su cargo como Jefe del Departamento de Fotografía en IDEP BARCELONA. Ha trabajado para agencias como Hey Moscow (Gran Bretaña), Wolley Pau (Gran Bretaña), Grey&Trace (Barcelona) o S.C.P.F. (Barcelona) y es co-fundador de la productora Morsa Images.

http://ferranizquierdo.com/

 Patrocina: PROFOTO


Jordi PonenciaJordi Saragossa

Vaig nèixer al 1988, a Barcelona. El meu pare, un entusiasta de la fotografia sempre em va mantenir al focus del seu objectiu, només dos anys més tarde vaig anar a la muntanya amb la meva familia, amb la meva pròpia càmera.

A l’any 2006, amb 18 anys, vaig començar a estudiar a l’IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya) per a convertir-me en un fotògraf professional.

Durant els meus estudis vaig col·laborar amb tantes coses com vaig poder… amb la revista de muntanya Vèrtex, amb el diari digital d’esports Esportiu.cat prenent fotos als partits del FC Barcelona, amb alguns editors de llibres que venen fotos…

I va ser a l’any 201 quan vaig terminar els estudis  vaig començar la meva carrera fotogràfica dins del trail running amb l’Equip Internacional de Salomon.

 http://www.saragossa.cat/

Nací en 1988, Barcelona. Mi padre, un entusiasta de la fotografía siempre me mantuvo en el foco de su objetivo, sólo dos años más tarde fui a la montaña con mi familia, con mi propia cámara.

En 2006, con 18 años, empecé a estudiar en el IEFC (Institut de Estudios Fotográficos de Catalunya) para convertirme en un fotógrafo profesional.

Durante mis estudios estuve colaborando con tantas cosas como pude… con la revista de montaña “Vèrtex”, con el periódico digital de deporte “esportiu.cat” tomando fotos en partidos de FC Barcelona, con algunos editores de libros que venden fotos …

Y fue en 2010 cuando terminé mis estudios y comencé mi carrera fotográfica dentro del trail running con el Equipo Internacional de Salomon.

http://www.saragossa.cat/

Patrocina: SIGMA


Cristina_PonenteCristina Otero

Cristina Otero és una fotògrafa espanyola que actualment resideix a Madrid. Coneguda pels seus autoretrats, va nèixer a Galicia i el la menor de tres germans. Essent autodidacta, Cristina va descubrir la fotografia als tretze anys, i als quince va tenir la seva primera exposició a la Kir Royal Gallery (València), convertitn-se en l’artista espanyola més jove en exposar individualment.

Cristina Otero es una fotógrafa española que actualmente reside en Madrid. Conocida por sus autorretratos, nació en Galicia y es la menor de tres hermanos. Siendo autodidacta, Cristina descubrió la fotografía a los trece años, y a los quince tuvo su primera exposición en la Kir Royal Gallery (Valencia), convirtiéndose en la artista española más joven en exponer individualmente.

http://cristinaotero.com/es/

Patrocina: PENTAX    Colabora: BRONCOLOR


Martin Gallego por Pepe EncinasMartín Gallego

Ha editat tres llibres de fotografia. Publica probes de material fotogràfic en el portal Quesabesde, ha realitzat una dotzena d’exposicions i habitualment imparteix cursos i tallers, tant de producte com de tècnica fotogràfica. Està especialitzat en fotografia de carrer i macrofotografia de natura i actualment és ambaixador d’Olympus.

Ha editado tres libros de fotografía. Publica pruebas de material fotográfico en el portal Quesabesde, ha realizado una docena de exposiciones y habitualmente imparte cursos y talleres tanto de producto como de técnica fotográfica. Está especializado en fotografía de calle y macrofotografía de naturaleza y actualmente es embajador de Olympus.

 

Patrocina: OLYMPUS


Quim Dasquens

Dissenyador Gràfic de formació i professió i fotògraf de natura i de tot allò que l’atrau per vocació. Gaudeix d’aquestes passions. Ha publicat alguns llibres de fotografies de projectes conjunts amb altres fotògrafs i de treballs propis. Això vol dir que utilitza en el seu dia a dia els fonaments en la preparació del material gràfic per a la seva publicació digital, impresa i reproduïda. Dóna tallers de formació al voltant de la fotografia, fa de jurat en diversos concursos fotogràfics i és membre de la junta del premi Montphoto.


Ha exposat a Madrid, Coslada,  Sant-Paul-les-Dax, Noto,
Granollers, la Biennal Olotfotografia i Caldes de Montbui i té col·leccions itinerants. Actualment col·labora estretament amb les agències Tarannà Viatges amb sentit i Terres de Somriures on organitza viatges especialment orientats a fotògrafs i a la fotografia fent també d’acompanyat i guia.

Diseñador gráfico de formación y profesión y fotógrafo de naturaleza y de todo aquello que le atrae por voación. Disfruta de estas pasiones. Ha publicado algunos libors de fotografías de proyectos conjuntos con otros fotógrafos y de trabajos propios. Esto quiere decir que utiliza en su día a día los fundamentos en la preparación delmaterial gráfico para su publicación digital, impresa y reproducida. Imparte talleres de formación alrededor de la fotografía, hace de jurado en diversos concursos fofográficos y es miembro de la junta del premio Montphoto.

Ha expuesto en Madrid, Coslada, Sant-Paul-les-Dax, Noto, Granollers, la Biennal Olotfotografia y Caldes de Montbui y tiene colecciones itinerantes. Actualmente colabora estrechamente con las agencias Taranná Viajes con sentido y Terres de Somriures, donde organiza viajes especialmente orientados a fotógrafos y a la fotografía, haciendo también de acompañante y guía.

www.quimdasquens.com
www.taranna.com/viajes-fotograficos/

Patrocina:


Ricard MarcoRicard Marco

Patrocina: FOTOCONNEXIÓ

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s