Daguerre de Sants

Daguerre de SantsFotoconnexió és una associació cultural creada a Barcelona l’octubre de 2011 amb la finalitat d’investigar, conservar i difondre la fotografia i l’audiovisual en tots els seus aspectes, principalment, en l’àmbit català.

Els membres de Fotoconnexió som fotògrafs, arxivers, bibliotecaris, professors d’Història de l’Art, col·leccionistes i investigadors que provenim de l’àmbit públic i privat, professional i amateur, amb l’interès comú per a l’estudi de la fotografia i l’audiovisual.

El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri és un projecte de Fotoconnexió que inclou una exposició fotogràfica itinerant, la participació ciutadana i la recuperació de la memòria visual d’un barri.

Fotografia Daguerre, situat al número 78 del carrer de Sants de Barcelona, és un estudi de retrat fotogràfic únic a Barcelona amb cent anys d’antiguitat que, fet construir expressament pel fotògraf Martí Bonet, encara conserva l’estructura principal i les dependències originals d’una galeria de retrat clàssic. És un dels pocs en la seva tipologia que es manté en actiu a la ciutat i, actualment, és regentat per Francesc Tàpia Bonet, la tercera generació de fotògrafs.

 

823391_604178719619945_386233157_oLa conservació d’aquest edifici i el seu patrimoni fotogràfic suposa la salvaguarda d’una part de la història de la fotografia, així com la de Sants i els seus habitants.

Des de l’octubre de 2013 que El Daguerre de Sants. Memòria d’un barri es va inaugurar a les Cotxeres de Sants, aquesta exposició ha passat per la Sala Nova de Sant Medir, la Sala Anselm Cartañá de la seu del Districte de Sants-Montjuïc, el vestíbul de la Universitat Pompeu Fabra, l’Arxiu Municipal de Terrassa i la Fundació Jordi Sierra i Fabra. A més durant el 2014 es va col·locar una placa commemorativa a la façana de l’estudi Fotografia Daguerre i, Fotoconnexió, va presentar un llibre editat per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

Ricard Marco
http://www.fotoconnexio.org/

https://www.facebook.com/fotoconnexio

https://eldaguerredesants.wordpress.com/

 

 

Fotoconnexió es una asociación cultural creada en Barcelona en octubre de 2011 con el fin de investigar, conservar y difundir la fotografía y el audiovisual en todos sus aspectos, principalmente, en el ámbito catalán.

Los miembros de Fotoconnexió somos fotógrafos, archiveros, bibliotecarios, profesores de Historia del Arte, col • coleccionistas e investigadores que provenimos del ámbito público y privado, profesional y amateur, con el interés común para el estudio de la fotografía y el audiovisual.

El Daguerre de Sants. Memoria de un barrio es un proyecto de Fotoconnexió que incluye una exposición fotográfica itinerante, la participación ciudadana y la recuperación de la memoria visual de un barrio.

Fotografía Daguerre, situado en el número 78 de la calle de Sants de Barcelona, ​​es un estudio de retrato fotográfico único en Barcelona con cien años de antigüedad que, hecho construir expresamente por el fotógrafo Martí Bonet, aunque conserva la estructura principal y las dependencias originales de una galería de retrato clásico. Es uno de los pocos en su tipología que se mantiene en activo en la ciudad y, actualmente, es regentado por Francisco Tapia Bonet, la tercera generación de fotógrafos.

La conservación de este edificio y su patrimonio fotográfico supone la salvaguarda de una parte de la historia de la fotografía, así como la de Santos y sus habitantes.

Desde octubre de 2013 que El Daguerre de Sants. Memoria de un barrio se inauguró en las Cotxeres de Sants, esta exposición ha pasado por la Sala Nova de Sant Medir, la Sala Anselm Cartañá de la sede del Distrito de Sants-Montjuïc, el vestíbulo de la Universidad Pompeu Fabra, la Archivo Municipal de Terrassa y la Fundación Jordi Sierra i Fabra. Además durante el 2014 se coloca una placa conmemorativa en la fachada del estudio Fotografía Daguerre y, Fotoconnexió, presentó un libro editado por el Archivo Fotográfico de Barcelona.

Ricard Marco

http://www.fotoconnexio.org/

https://www.facebook.com/fotoconnexio

https://eldaguerredesants.wordpress.com/

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s